De Cassettebandjes Database: work in progress

De Cassettebandjes Database: work in progress

Deze site wordt constant vernieuwd en aangezien ik pas ben begonnen is de lijst bij lange na niet compleet en zoals ik het nu voorzie heel veel werk! Dus nog niet meteen gaan mailen. Als ik tapes niet kan vinden doe ik een oproep!

Om het voor mezelf een beetje afwisselend te houden werk ik steeds verschillende merken bij. Voor het overzicht zet ik ze in chronologisch volgorde met het jaar waarin de tape is geproduceerd. Ik probeer daarbij zowel een foto het hoesje als de tape te laten zien. Dit lukt een enkele keer niet, vaak bij de oudere modellen.

Ik had deze site niet kunnen maken zonder het gigantische voorwerk van sites als tapedeck.org en vintagecassettes, maar ook de verzameling op 45spaces en Pinterest bood een schat aan informatie om deze site mogelijk te maken. Dank!

tankus

Zelfbenoemd cassettebandjes-expert en verzamelaar. Tankus (1972) groeide op met platenspeler, tuner, cassettedeck en cd-speler naast zijn bed, en zijn Sony WM EX-50 op in bed. Hij maakte honderden mixtapes - voor zichzelf, vrienden en jeugdliefdes.