Verkoop cassettebandjes weer aangetrokken

Verkoop cassettebandjes weer aangetrokken

Het afgelopen jaar zijn de verkopen van cassettebandjes opnieuw toegenomen. Dat schrijft Entertainment Business.

De stijging is welliswaar marginaal, maar sinds 2014 is er een opwaarste trend zichtbaar. Ook in Nederland, zegt Thomas Baur van de Bandjesfabriek in Lochem. “In het eerste jaar nadat ik de fabriek had overgenomen, vijf jaar geleden, heb ik 15.000 cassettes gemaakt. Een paar jaar eerder maakte mijn voorganger nog maar vierduizend per jaar. Dit jaar zit ik op 35.000. Dat is een opvallende stijging. Dat haalt het niet bij de vinylverkoop, maar procentueel gezien is dat behoorlijk. Ik word daar heel blij van.”

Een van de artiesten die nog steeds tapes uitbrengt is de Nederlandse rapper Brainpower. “Ik vind het gewoon tof om te doen”, zegt hij tegen Entertainment Business. “Daarom stop ik er echt tijd en zorg in. Momenteel werk ik nauw samen met AppleDizzle, een label uit Apeldoorn. Met hen breng ik veel van m’n bestaande albums uit op cassette in hele toffe edities, die ik qua concept bedenk en qua lay-out en vormgeving samen met hun team uitvoer. Ik merk dat mijn fans de zorg en tijd die erin gestopt worden echt waarderen en de meeste tapes verkopen snel na hun respectievelijke releases uit.”

tankus

Zelfbenoemd cassettebandjes-expert en verzamelaar. Tankus (1972) groeide op met platenspeler, tuner, cassettedeck en cd-speler naast zijn bed, en zijn Sony WM EX-50 op in bed. Hij maakte honderden mixtapes - voor zichzelf, vrienden en jeugdliefdes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *